Sitemap | Contact   

Schoonderbeek BV
Bouw- en Aannemingsbedrijf
Computerweg 16
3821 AB Amersfoort

tel: 033-455 83 65
fax: 033-455 03 66

info@schoonderbeek-bv.nl

Routebeschrijving


 

 

 

 

 

 

Project: Nieuwe verdieping over bestaand pand
Opdrachtgever: Pento audiologisch Centrum
Architect: SVP Architecten

In opdracht van het Pento audiologisch centrum te Amersfoort heeft Schoonderbeek de vestiging in 2010 uitgebreid met een volledige verdieping (23,50 x 44,50 m1) boven het bestaande pand. De fundatie van het bestaande pand was niet stevig genoeg om een verdieping te kunnen dragen. Als oplossing is gekozen om de verdieping te funderen op een staalconstructie welke over het bestaande pand wordt geplaatst. De staalconstructie van in totaal 160.000 kg met liggers van 1000 mm hoog is gefundeerd op een betonnen ringbalk welke zijn krachten afdraagt aan 22 st 21 m1 lange fundatiepalen.

De uitbreiding ontworpen door SVP architecten heeft een moderne uitstraling met aluminium kozijnen, aluminium sierlijsten en een zwarte vezelcementplaat gevelafwerking. Ook de binneninrichting heeft SVP architecten modieus ontworpen.

Een extra aandachtspunt tijdens de verbouwing was dat het audiologisch centrum zijn deuren niet kon sluiten en het werk op de begane grond dus doorging. Geluidoverlast voor en veiligheid van de werknemers en klanten diende gewaarborgd te blijven. Contractueel mochten wij het centrum 20 dagen sluiten maar door goed overleg en scherpe planning hebben we dit kunnen reduceren tot 15 werkdagen.


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © Schoonderbeek