Sitemap | Contact   

Schoonderbeek BV
Bouw- en Aannemingsbedrijf
Computerweg 16
3821 AB Amersfoort

tel: 033-455 83 65
fax: 033-455 03 66

info@schoonderbeek-bv.nl

Routebeschrijving

 

 

't Witte Veen
8 Woningen, Vathorst.

Bij de ontwikkeling van 't Witte Veen in deelplan 'De Velden 3DEF' worden 8 opvallende woningen gerealiseerd. Deze rij woningen vormen een afwisselend straatbeeld. De gevels zijn uit een witte of lichtbruine steen van hoogwaardige kwaliteit opgetrokken.

De gevels tonen grote raampartijen die zorgen voor een ruime lichtinval. De daken zijn voorzien van keramische warm grijze pannen. De ruime achtertuinen, gelegen op het noorden, zijn voorzien van een berging. De woningen liggen, grenzend aan een wetering nabij de boulevard die toegang geeft naar de vele voorzieningen in Vathorst. Tevens kunt u gebruik maken van de voorzieningen in het nabijgelegen Hooglanderveen, waar u kunt genieten van het authentieke dorpskarakter.

Omschrijving van de omgeving

Vathorst is in verschillende opzichten een heel andere wijk dan menige andere nieuwbouwwijk in Nederland. De wijk, qua omvang met een duidelijke stadsallure, zal bestaan uit allerlei kleinere en grote deelplannen. Elk met hun eigen sfeer en stijl, variërend van zowel hechte stedelijke bebouwing als landschappelijke, groenrijke woonbestemmingen en waterrijk wonen.

Toch zijn het niet alleen de vele deelplannen die van Vathorst 'een wereld van verschil' maken. Ook veel van de oorspronkelijke infrastructuur als paden en wegen, waterlopen, sloten en kanaaltjes, beeldbepalende solitaire bomen, bosschages en houtwallen, die het polderlandschap al eeuwen tekenen, worden opgenomen in dit nieuwe Amersfoortse stadsdeel. Verder zal een groot deel van de her en der verspreide bestaande bebouwing deel gaan uitmaken van Vathorst, zoals de oude dorpskern van Hooglanderveen. Daardoor ontstaat er een afwisselend stedelijk beeld en ziet de omgeving er direct uit alsof er al lange tijd mensen wonen.

Vathorst zal uiteindelijk 11.000 woningen tellen. Ruim voordat het stadsdeel klaar is, zullen tal van voorzieningen gereed zijn. In Vathorst worden twee openluchtsportcomplexen aangelegd. Inmiddels zijn de ontsluitingen - op de A1 en de A28 in gebruik.

Voor meer informatie neem contact op met:

Woonvast: tel: 033 422 10 10

 

 

 


Copyright © Schoonderbeek