Sitemap | Contact   

Schoonderbeek BV
Bouw- en Aannemingsbedrijf
Computerweg 16
3821 AB Amersfoort

tel: 033-455 83 65
fax: 033-455 03 66

info@schoonderbeek-bv.nl

Routebeschrijving

 

 

De Knieptang
Vathorst

Bij de ontwikkeling van ´De Knieptang, in deelplan ´De Velden 3DEF´ worden 4 ruime vrijstaande woningen en 16 aantrekkelijke twee onder een kap woningen gerealiseerd. Bij de ontwikkeling van het plan heeft de architect de opdracht gekregen om af te wijken van de standaard gevels. Dit wordt zichtbaar in de zonnige hoge voorgevels waaruit een deel naar voren springt en zo het grote vlak breekt. Aan de achterzijde loopt de dakkap met een knik door tot de eerste verdiepingvloer. In de ruime woningen zijn standaard 4 slaapkamers opgenomen en een uitgebreide badkamer met bad

Voor de te realiseren woningen is gekozen voor een opbouw in donkerbruine handvormsteen. De daken zijn bedekt met een okergele Stonewold dakpan. In de gevels zijn ter plaatse van de entrees verticale over twee verdiepingen doorlopende gemetselde delen gemetseld in contrasterende steenkeuze. Soortgelijk elementen zijn in meerdere delen van de bebouwing van dit deel van Vathorst aanwezig zodat de woningen een eenheid met de overige wijkbebouwing vormen.

Download de brochure voor meer informatie

Omschrijving van de omgeving

Vathorst is in verschillende opzichten een heel andere wijk dan menige andere nieuwbouwwijk in Nederland. De wijk, qua omvang met een duidelijke stadsallure, zal bestaan uit allerlei kleinere en grote deelplannen. Elk met hun eigen sfeer en stijl, variërend van zowel hechte stedelijke bebouwing als landschappelijke, groenrijke woonbestemmingen en waterrijk wonen.
Toch zijn het niet alleen de vele deelplannen die van Vathorst 'een wereld van verschil' maken. Ook veel van de oorspronkelijke infrastructuur als paden en wegen, waterlopen, sloten en kanaaltjes, beeldbepalende solitaire bomen, bosschages en houtwallen, die het polderlandschap al eeuwen tekenen, worden opgenomen in dit nieuwe Amersfoortse stadsdeel. Verder zal een groot deel van de her en der verspreide bestaande bebouwing deel gaan uitmaken van Vathorst, zoals de oude dorpskern van Hooglanderveen. Daardoor ontstaat er een afwisselend stedelijk beeld en ziet de omgeving er direct uit alsof er al lange tijd mensen wonen.

Voor meer informatie neem contact op met:

Woonvast: tel: 033 422 10 10

 

 

 


Copyright © Schoonderbeek